SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

02/04/2017 - Barboek : Frank Westerman

Op zondag 2 april is het weer heerlijk winkelen in de Leuvense binnenstad. En nog beter: de boekhandels worden die dag extra in de lentebloemetjes gezet.
Barbóék is dan open van 14.00 tot 18.00 uur, voor koffie, voor gebak en voor boeken, boeken en nog eens boeken. In onze cultuurwoonkamer achteraan verwelkomen we om 15 uur niemand minder dan de veel vertaalde en vaak bekroonde Nederlandse reis- en reportageschrijver Frank Westerman.

Westerman (1964) was correspondent van de Volkskrant en NRC Handelsblad in Belgrado en Moskou. Met die bagage reisde hij al naar tal van bewogen streken waarover hij spannende, diepgravende, persoonlijk betrokken boeken schreef. In Barbóék komt hij vertellen over de kracht van het woord in tijden van terreur.

Voor zijn boek Een woord een woord mengde Westerman zich onder terrorisme-experts in Parijs en dronk hij muntthee met een ex-treinkaper die dichter is geworden. Hij volgde een training tot gijzelingsonderhandelaar in een oefendorp van de politie. Is de pen echt machtiger dan het zwaard? 
Wellicht laat hij ook zijn licht schijnen op de Nederlandse verkiezingen die dan net achter de rug zijn.

Afspraak : Zondag 2 april om 15u. bij Barboek, Schrijnmakersstraat 17, Leuven, 016 58 03 68
 

Oudere berichten

Meer berichten