SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

31/01/2019 - Barboek : Poëziedag: En de zon fiets door de hemel van Karel Sergen

Ruud Hendrickx (hoofdredacteur Van Dale) nam 'ochtendgrijs' en 'winterprik' van Frank Deboosere op in het Grote Woordenboek. Hij schrijft in het poëzie- en fotoboek En de zon fietst door de hemel dat Franks grootste creativiteit schuilt in zijn beeldend taalgebruik.

Dat is ook dichter Karel Sergen niet ontgaan. Hij ging met meer dan 2000 van Franks weerberichten aan de slag en bracht zo ‘op poëtische wijze’ het collectieve weergeheugen van de laatste 30 jaar in Vlaanderen, ja zelfs van België duurzaam in kaart.

Frank Debooseres motto is ‘Blijven kijken’. Die fantasievolle beeldkracht toont de populaire wetenschapper niet alleen in zijn nauwkeurig door Sergen georchestreerd taal- en beeldgebruik maar ook in zijn foto’s, waarmee hij nu uit de kast komt.

Leuvenaar Karel Sergen brengt hun weerboek via slideshow, video, interview, muziek en voordracht in Barbóék voor het voetlicht.

Hij trapt op gang met foto’s van Frank, begeleid door live gitaarmuziek van Johan Van Den Bossche. Hij neemt een bocht via een greep uit interviews van beiden aan Ivan De Vadder en Marcel Vanthilt. De sprint is zijn voordracht, samen met Mieke Ransschaert, waardoor je weer wéét: “Het weer komt in schuifjes”.

De apotheose: een ode aan de Belgische paraplu (gitaar).

m.me/boekencafebarboek

Afspraak : Donderdag 31 januari om 20u. bij Barbóék, Schrijnmakersstraat 17, Leuven, 016 58 03 68

Oudere berichten

Meer berichten