SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

19/02/2017 - Barboek : Slow Bookfestival Peter Terrin

Het Slow Bookfestival is toe aan editie vier. Slow Book, dat zijn diverse leesgroepen van vijftien deelnemers, telkens geleid door een bekende schrijver over zijn of haar boek. Op de festivaldag praat je met deze schrijver en veertien andere lezers over het boek. Een ode aan de traagheid en het omgaan met de stilte.

Over het boek Jucca (De Bezige Bij):

Is een man nog een vader als zijn kind niet meer leeft? Dit vraagt Viktor zich af wanneer hij vrijkomt na elf jaar gevangenis. De wereld die hem ooit heeft veroordeeld voor de dood van zijn kind, herkent hij nauwelijks meer. Op zoek naar wie hij is, ontmoet hij de Gier, een oude man uit het misdaadmilieu.
Renée, een vrouw van negenentwintig, richt het woord tot haar zoontje. Toen ze vier was overleefde ze een herseninfarct, op haar negende ontdekte ze haar magische krachten. Nu, in 2035, is ze een steenrijke kunstenares. Haar werk verandert tal van mensenlevens, terwijl haar leven eenzaam is en wordt bedreigd.
In 1985 is de grootvader van Renée, een politie-inspecteur, getuige van de laatste en bloedigste terreuraanval van De Bende. Vanaf de parkeerplaats voor de supermarkt ziet hij iets wat niemand anders opvalt. Dertig jaar later krijgt hij een laatste kans om zijn gelijk te halen.
Zin voor zin, zoals Peter Terrin dat kan, spint hij de lezer in. Verleden, heden en toekomst komen samen in een intens en melancholisch verhaal over wie we zijn en wat we doen.

Afspraak : Zondag 19 februari van 14u. tot 15u. bij Barboek, Schrijmakersstraat 17, Leuven 

Oudere berichten

Meer berichten