SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

28/05/2017 - Boekhandel De Reyghere : Jonathan Holslag - Lokale economie in een geglobaliseerde wereld

In 2017 houden 8 mannen evenveel kapitaal in handen als de armste 50% van de wereldbevolking. Doorgedreven globalisatie heeft de wereld in een stroomversnelling gebracht, kansen liggen voor het grijpen voor iedereen, maar vooral grote kapitalen kunnen die maximaal benutten. De kloof wordt groter dan ooit.

Maar wat betekent dit op lokaal vlak? Hoe kunnen we ons wapenen tegen een te kwetsbare positie? Hoe zien onze jobs van de toekomst eruit? En hoe moet Vlaanderen zich verhouden tot de rest van de wereld? Jonathan Holslag laat in een lezing een licht schijnen op het moeilijke evenwicht tussen de voordelen van globalisatie en de noodzaak aan een sterke lokale economie.

Jonathan Holslag geldt in België en daarbuiten als een van de vooraanstaande opiniemakers inzake geopolitieke thema’s en globalisatie. Hij behaalde een master in internationale betrekkingen aan de VUB en bekwaamde zich verder aan de Koninklijke Militaire School. Vandaag doceert hij internationale politiek aan de VUB. Naast zijn scherpe columns in de Vlaamse media, schreef hij verscheidene boeken over de verhoudingen tussen Europa en China en publiceerde eind 2015 het essay “Vlaanderen 2055”. Hij adviseert buitenlandse decision makers, onder wie Frans Timmermans, vicepresident van de Europese Commissie.

Deze lezing wordt geörganiseerd i.s.m. Vormingplus Brugge en Masereelfonds Brugge.

Afspraak : Zondag 28 mei om 10.30 bij Cinema Liberty - Kuipersstraat 23, Brugge

Inkom? € 8,-

Inschrijven via Vormingplus

Oudere berichten

Meer berichten