SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

12/12/2016 - Boekhandel De Zondvloed Mechelen : boekvoorstelling Over-Leven

Boekvoorstelling van Petra De Sutter en co-auteur Elke Lahouse. 

Jarenlang leefde Petra De Sutter als vrouw in een mannenlichaam, tot ze op haar veertigste besloot zich te bevrijden en de transitie te maken. In dit openhartige boek kijkt de befaamde gynaecologe terug op de bepalende momenten in haar leven. Ze graaft diep in haar ziel: hoe heeft ze het gevecht met zichzelf overleefd? Waar heeft ze de veerkracht gevonden om uiteindelijk de gelukkige vrouw, partner, ouder, professional en politica te worden die ze nu is? De Sutter blikt ook vooruit: wat zijn de uitdagingen waar ze als topwetenschapper en vruchtbaarheidsspecialiste voor staat? Zijn er in de eenentwintigste eeuw grenzen aan de maakbaarheid van de mens? Moet de politiek daarop ingrijpen? En wat zijn de maatschappelijke thema's waar zij zich als Groen-politica hard voor maakt?Ã???Ã??Ã? 
Professor Petra De Sutter�??�?� (1963) is arts-gynaecoloog en�??�?� en daarnaast is ze senator voor Groen en lid van de Raad van Europa. Samen met journaliste Elke Lahousse (Knack Weekend) tekende ze haar verhaal op.

Petra De Sutter (52) is arts-gynaecoloog en hoofd van de Afdeling voor Reproductieve Geneeskunde aan het UZ Gent. Haar hoofdactiviteit bestaat uit het helpen van patiÃ????Ã???Ã??Ã?«nten met vruchtbaarheidsproblemen. Daarnaast is ze ook professor aan de Universiteit Gent, Europees parlementslid en gecoÃ????Ã???Ã??Ã?¶pteerd senator voor Groen en parlementslid in de Raad van Europa.De Sutter is een opvallende stem in het publieke debat, zowel als arts, wetenschapper en politica als in haar hoedanigheid van boegbeeld van de transgenderbeweging.

Inschrijving: bestelling@dezondvloed.be

Toegang: 3 euro, terugbetaald bij aankoop van het boek

Afspraak : Maandag 12 december om 20u. bij De Zondvloed, O.L.Vrouwstraat 70, Mechelen, 015 64 03 79

Oudere berichten

Meer berichten