SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

18/04/2017 - Boekhandel Limerick : Boekvoorstelling NACHTSCHRIJVER van Jannie Regnerus

Hannah is restaurator in het Rijksmuseum. Het is haar werk om schilderijen te ontdoen van troebel vernis om de oorspronkelijke kleuren en details tevoorschijn te halen. Per toeval stuit ze op het werk van een blind geworden Friese dichter. Als ze hem hoort voordragen tijdens een poezie-festival weet ze dat ze deze man wil ontmoeten. Ze voelt een sterke verwantschap met hem, met de manier waarop hij in zijn geheugen door veertig jaren duisternis heen moet graven om daaronder weer bij het licht en de kleuren te komen, de beelden uit zijn jeugd van het Friese oerlandschap waarin ook Hannah opgroeide. Ze besluit hem achterna te reizen naar het Waddeneiland, waar hij iedere zomer kampeert en stuurt aan op een ontmoeting. In intieme gesprekken verkennen ze de werking van het geheugen, de verbeelding en het scheppingsproces.

Jannie Regnerus schreef reisboeken over Mongolie en Japan (bekroond met de VPRO Bob den Uyl Prijs) en de romans De ent en Het Lam. Die laatste behaalde de longlist Libris Literatuurprijs en werd genomineerd voor de Opzij Literatuurprijs. Wim Brands noemde Het Lam de mooiste roman van het jaar. Nachtschrijver is ontstaan naar aanleidng van haar ontmoetingen met Tsjêbbe Hettinga, de Friese dichter die als jonge man blind werd en in 2013 overleed.

Jannie Regnerus stelt via een lezing haar boek voor. Nadien kan u het laten signeren en heffen we samen het glas. Inkom : € 5,00 ( in mindering bij aankoop ). Inschrijven via gert@limerick.be !

Afspraak : Dinsdag 18 april om 20u. bij Boekhandel Limerick, Koningin Elisabethlaan 142 - Gent -  09 222 17 57

Schrijf hier in

Inschrijven mogelijk tot:
Dinsdag 18 April 2017 - 18:30

Oudere berichten

Meer berichten