SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

12/03/2017 - Boekhandel Limerick : Boekvoorstelling Onderzocht en ondervonden van Mark Kinet @Museum Dr. Guislain

Museum Dr Guislain, Kliniek St Jozef Pittem, Boekhandel Limerick en de auteur nodigen u uit voor een feestelijke boekvoorstelling met achteraf gratis museumbezoek

Met o.a. een tweegesprek tussen

Marc De Kesel http://marcdekesel.weebly.com/ en de auteur www.markkinet.be

Filosofie is rationeel op zoek gaan naar de waarheid: van het zijn, het weten, de geest, het goede, het rechtvaardige, het schone enzovoort. Al redenerend, nu eens in redetwist, dan in dialoog met anderen, ontwikkelt ze hierover een oorspronkelijk denken. Psychoanalyse probeert van haar kant mensen in voeling te brengen met de eigen waarheid. Ze streeft naar waarachtigheid door te onderzoeken en te ondervinden wat zich in de levende ontmoeting afspeelt. Het hare is niet het domein van de waarheid, maar van waarheden. In dit boek wordt geanalyseerd en gefilosofeerd over drift, seks, trauma, passie, geweld, creativiteit, oorlog en kunst. Bij wijze van schrijven wordt bewogen tussen de kunst van de rede en de wetten van de passies.

(Met een voorwoord van Arnon Grunberg)

Na afloop mogelijkheid tot museumbezoek van de permanente collectie outsider art en de permanente expo geschiedenis van de psychiatrie alsook de lopende tentoonstellingen ‘Een andere wereld. Laboratorium van waan en fantasie’ en ‘Adoptie tussen avontuur en kwetsuur’.

Afspraak : op zondagmiddag 12 maart 2017 van 11.00-13.00u in het café van het Museum Dr Guislain

Inschrijvingen voor 6 maart 2017 via onderstaand formulier of gert@limerick.be

Wie is ingeschreven krijgt entrée van het museum ten geschenke.

Oudere berichten

Meer berichten