SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

04/10/2016 - boekhandel limerick : De stilte van het licht - Een eerbetoon aan Joost Zwagerman

Eind 2015 overleed één van Nederlands grote auteurs. Dit gebeurde in de week waarin twee nieuwe boeken van hem verschenen: het ene een openhartig onderzoek naar de gevolgen van zelfmoord bij nabestaanden, het andere een verzameling indringende essays over de relatie tussen stilte en kunst.

Door het tragische nieuws van zijn heengaan overkwam ons het gevoel dat zijn oeuvre niet de verdiende aandacht kreeg. Met deze causerie willen we tegelijk een eerbetoon én voortzetting van het werk van Zwagerman tot stand brengen en de aandachtige kijker inwijden in de rijke materie van ‘De stilte van het licht’.

Joris Capenberghs stelt in vijf stappen een aantal thema’s uit het oeuvre van Joost Zwagerman aan u voor. Hierbij staat niet zozeer de analyse van het werk centraal, maar tracht hij – in woord en beeld – vooral de voortzetting van diens gedachtegoed te bewerkstelligen. In deze causerie gaat hij in de eerste plaats op een poëtische, zeer persoonlijke manier in dialoog met de kunstwerken zelf.

Joris Capenberghs is cultuurhistoricus en antropoloog, vertaler-publicist, docent en curator van diverse tentoonstellingen (o.a. Dames met Klasse, Mechelen, 2005; In Between, Gaasbeek-Groenenberg, 2013) en deeltijds stafmedewerker bij Waerbeke vzw (www.waerbeke.be).

Inkom : € 5,00, een lekker glas Augustijn inbegrepen! We horen graag dat u komt via onderstaand inschrijfformulier of gert@limerick.be aub!

Dinsdag 4 Oktober 2016 - 20:00 bij Boekhandel Limerick, Koningin Elisabethlaan 142 - Gent -  09 222 17 57

Schrijf hier in

Inschrijven mogelijk tot:
Maandag 3 Oktober 2016 - 18:30

Oudere berichten

Meer berichten