SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

07/06/2017 - Boekhandel Limerick : Een Franse avond met Joseph Roth

In het land van de eeuwige zomer. Reportages uit Frankrijk

Net na de 78e sterfdag van Joseph Roth nodigen we u uit voor een literaire avond in het teken van deze romanschrijver en journalist, een van de scherpste waarnemers van het interbellum.
Deze lente verschijnt een nieuwe bundel met journalistieke reportages, In het land van de eeuwige zomer. Reportages uit Frankrijk (Bas Lubberhuizen), waarin Roths ontdekking van het Franse paradijs centraal staat. Parijs was de plek waar Roth, in het gezelschap van andere Joodse ballingen uit nazi-Duitsland, bijna veertien jaar van zijn korte leven doorbracht en vanwaar hij het genadeloze verval van zijn geliefde Europa gadesloeg en hierover rapporteerde.
Om Roths ware uitbarsting van creativiteit in het vooroorlogse Frankrijk te vieren, gaat Ilse Josepha Lazaroms van het Joseph Roth Genootschap in gesprek met schrijver en Frankrijkkenner Bart Van Loo en literair vertaalster Els Snick over Roths nachtelijke gesprekken in de cafés van Parijs, zijn omzwervingen door de witte steden aan de kust en zijn prachtige observaties van het menselijk leven om hem heen.
Op deze unieke avond bespreken we zijn werk en vieren we zijn grote voorliefde voor de Franse republiek. Stan Maris (accordeon) en Emile Van Helleputte (contrabas) vormen voor de gelegenheid een Rothduo.
Een avond vol voordracht en muziek! Met een hapje en een drankje. Leden van het Joseph Rothgenootschap krijgen 10% korting op het nieuwe boek!!!
 
Wij zien uw komst graag tegemoet via gert@limerick.be aub!
 
Gratis toegang
Afspraak : Woensdag 7 juni om 20u. bij KASKcafé, Louis Pasteurlaan 2, Gent

Oudere berichten

Meer berichten