SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

03/06/2017 - Boekhandel Limerick : Pop-up leesclub : De Afwezigen van Lieke Kézér

Dat we bij Boekhandel Limerick graag en veel aandacht schenken aan Nederlandstalige debuten wist u al. Vanaf nu gaan we ook steeds één debuut uitlichten in een pop-upleesclub. We trappen af met De Afwezigen van Lieke Kézér. Moderator van dienst is Christel Van Renterghem.

Wonderkind Joshua James groeit op bij zijn psychotische moeder. Na haar dood ontfermt een bejaarde buurman zich over hem. Hij probeert de jongen uit zijn isolement te halen door hem saxofoon te leren spelen. In de jaren die volgen ontwikkelt Joshua James zich tot een muzikale legende, maar de demonen uit zijn verleden laten hem niet met rust. De afwezigen vertelt niet alleen het verhaal van Joshua’s leven, maar ook de bijzondere verhalen van de mensen die zijn pad kruisen, zoals dat van zijn vader die hem al vroeg in de steek laat en een rouwend meisje in wie hij zijn gelijke vindt. Allen zijn zij in gevecht met de afwezigen in hun leven en met de eenzaamheid waartoe verloren liefde kan leiden. Een tedere roman over verlies en overleven, ambities en opportunisme en de troostende kracht van muziek.

De Afwezigen werd ook genomineerd voor de ANV Debutantenprijs!

De derde auteur op de shortlist van de vakjury is Lieke Kézér met haar roman De afwezigen, waarin onder meer een psychotische moeder, een stripclubdanseres, een behulpzame buurman en andere personages vertellen hoe wonderkind Joshua James is uitgegroeid tot een muzikaal fenomeen. Lezers uit Nederland en Vlaanderen kunnen na het lezen van de drie boeken van Spit, Eykelenboom en Kézér hun kort gemotiveerde oordeel insturen. Dat kan tot 25 juni door middel van een beoordelingsformulier op de site anvdebutantenprijs.nl. Op 2 juli wordt in het Dordrechts Museum de winnaar bekendgemaakt van de boekenprijs voor debuterende auteurs van een oorspronkelijk Nederlandstalige roman of verhalenbundel. De winnaar krijgt een geldbedrag van 7.500 euro.

Hebt u het debuut De Afwezigen dus gelezen en komt u er graag over meepraten, dat kan. GRATIS maar wel even inschrijven aub! Boekhandel Limerick voorziet koffie, thee en boterkoeken. Max. aantal deelnemers 12.

Afspraak : Zaterdag 3 juni om 10.15u. bij Boekhandel Limerick, Koningin Elisabethlaan 142 - Gent -  09 222 17 57

Oudere berichten

Meer berichten