SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

21/06/2017 - Boekhandel Salvator : Boekvoorstelling : Vorsten - van Pepijn tot Karal door Johan De Cock

Johan De Cock neemt u mee op een lange reis doorheen 1000 jaar geschiedenis. Hij start in het jaar 580 met Pepijn van Landen, die zijn tegenstanders achter een paard liet hangen en vervolgens in stukken liet hakken, om vierenveertig vorsten later in 1558 te eindigen bij Keizer Karel V, het stamelende prinsje waaruit de man zou groeien die over bijna de helft van Europa zou heersen.

De hertogen van Brabant, de graven van Leuven, de Pepijnen en de Karolingen, de Bourgondiërs en de Habsburgers; met veel animo brengt hij deze figuren opnieuw tot leven.

Met een gedreven pen, voorzien van de nodige kwinkslag, brengt de auteur ons in dit boek niet alleen op de hoogte van de historische feiten maar maakt ook plaats voor bijzondere anekdotes en bizarre voorvallen.

Samen met tijdsverwante onderwerpen maken ze dit werk tot een rijk geïllustreerd geschiedenisboek.

De medaillons in bas-reliëf aan het Stadhuis van Mechelen waren de leidraad die de auteur volgde voor de vorsten die hier aan bod komen.

Bij het lezen van dit boek vindt u verhalen die zich niet alleen in Vlaanderen afspelen maar tot ver buiten onze landsgrenzen reiken.
Geschiedenis zoals Johan De Cock ze hier brengt, zal u geen enkel ogenblik vervelen!

Graag een seintje wanneer u komt via info@salvator.be

Afspraak : Woensdagavond 21 juni om 20u. bij Boekhandel Salvator, Befferstraat 5, Mechelen, 015/20.18.32

Oudere berichten

Meer berichten