SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

20/06/2018 - Boekhandel Walry : Het raadsel van goed en kwaad

Dankzij haar talloze publicaties werd Christien Brinkgreve (1949) een van Nederlands zichtbaarste sociologen. Ze schreef onder meer boeken over modern ouderschap (Wie wil er nog moeder worden?, met Egbert te Velde, 2006) en over gezag (Het verlangen naar gezag, 2012). In 2014 verscheen haar veelbesproken boek Vertel. Over de kracht van verhalen. In 2017 werd Weten vraagt meer dan meten, met Sanne Bloemink en Eric Koenen, uitgegeven. Vorige maand verscheen een nieuw, erg persoonlijk, essayistisch boek:

HET RAADSEL VAN GOED EN KWAAD
OVER WAT MENSEN BEWEEGT
CHRISTIEN BRINKGREVE
De nieuwe uitgave wordt voorgesteld door PAUL VERHAEGHE, klinisch psycholoog, psychoanalyticus en hoogleraar aan de UGent

Christien Brinkgreve wordt over haar nieuwe boek geïnterviewd door de Pools-Belgische filosofe, schrijfster en tv-maakster ALICJA GESCINSKA

Brinkgreve tracht in haar boek het geheim te ontrafelen van de helse destructieve kanten van het bestaan, zoals oorlogsmisdaden, zelfmoorden en depressies. Maar ze gaat ook op zoek naar het goede, naar de vitale krachten van het bestaan, zoals geluk, kinderen, aandacht en liefde. Ze verbindt in haar zoektocht het persoonlijke met het wetenschappelijke en het literaire. Ze laat zien hoe essentieel en helend contact is tussen mensen. Brinkgreve pleit voor meer nataliteit, voor de scheppende vermogens van mensen die iets ‘geboren’ willen laten worden. Niet mortaliteit, sterfelijkheid, maar nataliteit, het levenwekkende, is volgens haar de kern van het bestaan. Het raadsel van goed en kwaad bestaat hoofdzakelijk uit 32 kortere stukjes - Brinkgreve noemt ze ‘variaties’ naar de Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach. “Haar boek dringt door tot de ingewikkelde kern van het bestaan en is ook nog prachtig geschreven” (Anne-Mei The).

De toegang is gratis, maar we horen graag vooraf of u komt. Reserveren kan op www.vermeylenfonds.be (activiteiten) of bellen naar Fabjen Schotte (Vermeylenfonds) 
09 223 02 88 (kantooruren) of 0475 588 508

We hopen u te mogen verwelkomen op
woensdag 20 juni 2018 om 20uur in de Zuilenzaal van
HET GEUZENHUIS 
Kantienberg 9, 9000 Gent
(vlakbij Kinepolis, aan de Muinkbrug)

Boekhandel Walry

Oudere berichten

Meer berichten