SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

19/04/2018 - Boekhandel Walry : MAJA WOLNY DE BOEKENMOORDENAAR

Maja Wolny (1976) begon haar loopbaan als chef literatuur bij het Poolse weekblad Polityka. In België werkte ze als correspondente, boekhandelaar, museumdirecteur en columniste. Momenteel woont ze met haar gezin afwisselend in het Poolse Kazimierz Dolny en in Koksijde. Na haar roman Zwarte bladeren (2016) verschijnt nu ook haar thrillerdebuut in het Nederlands. 

Een bekende Amsterdamse meubelrestaurateur wordt dood aangetroffen in zijn atelier. Inspecteur Eva Paelinck gelooft niet in de officiële these van een hartaanval. Haar onderzoek leidt naar een vriendengroep die in een commune samenwoont, en naar de excentrieke boekhandelaar Wiktor. Al snel blijkt de zaak gelinkt te zijn aan een weinig bekende episode uit de Europese geschiedenis: de massale verbanning van Joden uit communistisch Polen, precies vijftig jaar geleden en hun migratie naar onder andere Nederland en België.

Maja Wolny wordt over haar nieuwe boek geïnterviewd door de Pools-Belgische filosofe, schrijfster en tv-maakster Alicja Gescinska.

We hopen u te mogen verwelkomen op
donderdag 19 april 2018 om 20uur in
VOS Coffee & Tea
Zwijnaardsesteenweg 6, 9000 Gent

De toegang is gratis.

Vanwege de te verwachten belangstelling en de beperkte ruimte verzoeken wij u ons van uw komst op de hoogte te brengen: stuur een mailtje naar paul.luyten@walry.be of bel Boekhandel Walry 09 222 91 67.

Oudere berichten

Meer berichten