SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

27/03/2017 - Boekhandel Walry : MICHIEL HENDRYCKX HET VERLANGEN NAAR FRANKRIJK

Michiel Hendryckx (1951) was jarenlang actief als persfotograaf voor onder meer De Gentenaar en De Standaard. Vandaag is hij columnist bij De Standaard Weekblad. In 2014 verscheen de bundeling van de tot dan gepubliceerde columns, Altijd ergens.

Naast fotograaf en schrijver is hij ook programmamaker. Zo maakte hij o.m. De bende van Wim, Het Bourgondische complot en De vroolijke tocht.

Nu ligt zijn langverwachte boek over Frankrijk in de boekhandel:

HET VERLANGEN NAAR FRANKRIJK

Het verlangen is er altijd geweest. Michiel Hendryckx’ fascinatie voor Frankrijk is niet nieuw. Hij werd op amper een kilometer van de Franse grens geboren. Vanaf zijn achttiende reist hij jaarlijks door het land. Eerst al liftend, later met de auto, de brommer, te voet en zelfs per boot. Altijd gaat het fototoestel mee. Het boek en de tentoonstelling Het verlangen naar Frankrijk zijn de bezegeling van deze jarenlange intieme band. (De tentoonstelling loopt van 21 maart tot 11 juni 2017 in de Gentse Sint-Baafsabdij.) Eigenzinnig en openhartig toont de fotograaf en schrijver zijn vertrouwde Frankrijk. Hij duikt in de geschiedenis. Hij neemt ons mee naar zijn huis in de Argonne, naar al zijn lievelingsplekken, van Picardië tot de Pyreneeën.  

Het verlangen naar Frankrijk ligt vanaf 21 maart in de boekhandel. Op maandag 27 maart is Michiel Hendryckx te gast in boekhandel Walry. Hij komt er vertellen hoe het boek tot stand kwam, hoe hij gefascineerd raakte door Frankrijk, hoe hij er jaren vol verwondering heeft rondgezworven, hoe hij op intrigerende mensen botste en verrassende plekken ontdekte, hoe Frankrijk zijn tweede thuis werd.

We hopen u te mogen verwelkomen op

maandag 27 maart 2017 om 20uur in 

VOS  Coffee & Tea

Zwijnaardsesteenweg 6,  9000 Gent

De toegang is gratis.

Vanwege de te verwachten belangstelling en de beperkte ruimte verzoeken wij u ons van uw komst op de hoogte te brengen: stuur een mailtje naar paul.luyten@walry.be  of bel Boekhandel Walry 09 222 91 67.

Wie graag een gesigneerd exemplaar wil hebben, maar niet aanwezig kan zijn op 27/03, kan vooraf intekenen. Geef ons een seintje en wij zorgen voor een gesigneerd exemplaar.

Hardcover, formaat 35,9 x 27cm, 240 pagina’s, 39,50 euro

Oudere berichten

Meer berichten