SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

17/01/2017 - Boekhandel Walry : MORE eutopia later MARC COSYNS

Marc Cosyns is huisarts in een wijkgezondheidscentrum en verbonden aan de vakgroep huisartsgeneeskunde Universiteit Gent. Hij is ook een gewaardeerd opiniemaker. Hij schrijft graag, in alle stijlen maar liefst in overleg en als vredesactivist. In 2014 verzamelde hij nieuwe teksten van 50 auteurs in Verhalen voor het sterven gaan, uitgegeven bij Vrijdag. Nu verschijnt een nieuw, verrassend en inspirerend boek.

In het begin van de 16de eeuw was Vlaanderen het Silicon Valley van de wereld, maar ook de zetel van een humanistisch vredesactivisme. 500 jaar later worden de drie mannen Thomas MoreDesiderius Erasmus en Pieter Gillis uitgenodigd in Villa Voortman voor een reportage in het weekblad Later.

More bestaat uit twee boeken. In het eerste boek voeren de journalisten van dienst, Ruth en Danira, een openhartig gesprek over de wereld toen en vandaag. In het tweede boek neemt de schrijver ons mee naar het eiland Utopia dat nu Eutopia heet. More daagt ons uit om Utopia opnieuw te lezen in het licht van Eutopia. Het ene boek kan niet (meer) zonder het andere.

More wordt feestelijk voorgesteld door Heleen Debruyne (Klara) samen met latinist Patrick Lateur, sociologe Bea Cantillon en historica Anne-Laure Van Bruaene. De Voortmannen en -vrouwen zorgen voor een verrassende muzikale omlijsting, samen met Karibu Gents Wereldkoor olv dirigent Koos de Muinck.

De opbrengst van More gaat geheel naar het unieke project Villa Voortman.

We hopen u te mogen verwelkomen op
dinsdag 17 januari 2017 om 20u in
CAMPO NIEUWPOORTTHEATER
Nieuwpoort 31-35, 9000 Gent

De toegang is gratis maar we horen graag vooraf of u komt.

Geef ons een seintje, bel of mail naar Boekhandel Walry:
T 09/222 91 67 - E paul.luyten@walry.be

Oudere berichten

Meer berichten