SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

16/01/2018 - Boekhandel Walry : Murakami-avond

Boekhandel Walry • Vos Coffee & Tea • Uitgeverij Atlas Contact • Kunstencentrum Vooruit

De Japanse auteur Haruki Murakami (1949) geldt wereldwijd als een van de meest gelezen hedendaagse auteurs. Zijn werk wordt in meer dan 40 landen uitgegeven en is bekroond met meerdere prijzen. Zijn lezers vinden het heerlijk om zich te laten meeslepen in de wereld van een schrijver die door alle grenzen breekt. In zijn verhalen zitten vaak ongerijmdheden, surreële en magische elementen.

De grote internationale doorbraak kwam er met Norwegian Wood in 1987. Andere geliefde romans en verhalenbundels zijn Ten zuiden van de grens (1992), De opwindvogelkronieken (1994), Kafka op het strand (2002), 1Q84 (2009) en Mannen zonder vrouw (2016). Nu verschijnt een nieuwe grote roman:

HARUKI MURAKAMI

DE MOORD OP COMMENDATORE

Het is een Murakami ten voeten uit. Het is opnieuw een diepe duik in dat vertrouwde universum. Een pas gescheiden portretschilder heeft een painter’s block; een onvermogen om te schilderen. Hij hoopt in een afgelegen atelier tot rust te komen, en zijn inspiratie terug te vinden, maar het zal anders gaan. Een mysterieus schilderij op zolder lijkt tot leven te komen. Een meisje verdwijnt spoorloos.

Het eerste deel van De moord op Commendatore (1480 blz.) verschijnt op 1 december 2017. Het zal worden besproken door het panel van Uitgelezen (Vooruit) op dinsdag 19 december 2017.

Het tweede deel (2512 blz.) verschijnt op 12 januari 2018. Dan is Murakami’s nieuwste roman compleet. Een mooi moment om een Murakami-avond te organiseren.

Boekhandel Walry nodigt u uit om te komen luisteren naar japanoloog en vertaler Luk Van Haute. Hij praat over Japan, het vertalen van Murakami en de nieuwe roman.

Haruki Murakami is een fervent jazzliefhebber. Daarom nodigden we voor het muzikale intermezzo twee gerenommeerde jazzmusici uit: Steven Delannoye (sax) en Thomas Decock (gitaar).

We hopen u te mogen verwelkomen op
dinsdag 16 januari 2018 om 20uur in
VOS Coffee & Tea
Zwijnaardsesteenweg 6, 9000 Gent

De toegang is gratis. Vooraf reserveren is noodzakelijk. Omwille van de te verwachten belangstelling en de beperkte ruimte raden we u aan snel te reageren op deze uitnodiging. Reserveren kan uitsluitend in Boekhandel Walry of via mail: paul.luyten@walry.be.

Oudere berichten

Meer berichten