SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

09/10/2018 - Boekhandel Walry : PIET DE MOOR GUNZENHAUSEN

Met genoegen nodigen wij u uit op de boekvoorstelling van

PIET DE MOOR - GUNZENHAUSEN

Het parallelle leven van J.D.Salinger door hemzelf verteld

Na de slag van Hu¨rtgenwald en de Duitse capitulatie in mei 1945 wordt J.D.Salinger als inlichtingenofficier gestationeerd in het Beierse provinciestadje Gunzenhausen. Daar verhoort Salinger oud-nazi’s. Hij trouwt er met Sylvia Welter, een Duitse arts die haar man voor een verscheurende keuze plaatst: de liefde of het schrijverschap.

De auteur maakt in Gunzenhausen gebruik van een personage dat soms een loopje met de feiten neemt. Salinger fingeert bewust een aantal gebeurtenissen om zijn biografen, die hij verafschuwt, op een dwaalspoor te brengen. Het boek is een

oorlogsverklaring aan het adres van alle biografen. Gunzenhausen is een virtuoze mystificatie, een koorddans op de grens van werkelijkheid en verbeelding.

Piet de Moor (1950) is de schrijver van onder meer Berlijn. Leven in een gespleten stad (2016) en Hotel Europa (2018, de nieuwe, herziene editie van Schemerland (2005)). De auteur woont en werkt in Berlijn.

Inleiding

CHRIS TEN KATE - Directeur Uitgeverij Van Gennep

Interview met de auteur

ELS SNICK

Els Snick is docente Duits aan de UGent, literair vertaalster en publiciste. Ze wijdde diverse publicaties en vertalingen aan de Oostenrijkse schrijver Joseph Roth en is voorzitter van het Joseph Roth Genootschap.

We hopen u te mogen verwelkomen op

dinsdag 9 oktober 2018 om 20uur in het GEUZENHUIS (ZUILENZAAL)
Kantienberg 9, 9000 Gent

De toegang is gratis maar het is handig als u ons vooraf een seintje geeft. U kunt ons bellen of mailen: 09 222 91 67 of paul.luyten@walry.be 

www.walry.be

Oudere berichten

Meer berichten