SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

29/03/2018 - Boekhandel Walry : RIK PINXTEN HET NIEUWE VERTROUWEN

Rik Pinxten is emeritus gewoon hoogleraar in de antropologie en de studie van religies aan de Universiteit Gent. Hij publiceerde onder andere De strepen van de zebra (2007), Kleine revoluties. Of willen we de barbarij? (2013) en Schoon protest. Want er is wel een alternatief. (2014) en De eeuw van onze kinderen (2016). Bij uitgeverij Epo verscheen zopas zijn nieuwste boek

Je leest het in de kranten en je hoort het op de radio: veel mensen leggen verslagen de handen in hun schoot. ‘De politiek is te groot geworden,’ zuchten ze, ‘we zijn alle grip verloren.’ In dit boek steekt Rik Pinxten, wellicht onze grootste antropoloog, de wanhopigen, ontmoedigden en gedemoraliseerden een hart onder de riem: er zijn alternatieven.

Vertrekkend vanuit concrete voorbeelden toont Rik Pinxten een nieuw inspirerend scenario. De rode draad? Verander de wereld, wees actief in je eigen buurt én houd rekening met de mondiale context. Neem nu voeding, eeuwenlang een zaak tussen lokale groepen en families. Wordt het geen tijd onze dagelijkse kost uit handen van de agro-industrie te trekken? Een groot verhaal over kleine dingen die verbinden.

Op de avond van de boekpresentatie gaat de auteur in gesprek met Meyrem Almaci (voorzitster Groen) en Rudy Coddens (Gents kandidaat burgemeester SP.A).

Het gesprek wordt geleid door Pascal Debruyne(beleidsmedewerker Vluchtelingenwerk Vlaanderen, verbonden aan MENARG (UGent), voorzitter Uit De Marge & Samenlevingsopbouw Gent).

We hopen u te mogen verwelkomen
op donderdag 29 maart 2018 om 20u
ZEBRASTRAAT (Zaal Ned Kahn)
Zebrastraat 32, 9000 Gent

De toegang is gratis.

Graag inschrijven via uitgeverij@epo.be met de vermelding ‘inschrijving boekvoorstelling Het nieuwe vertrouwen’.

Alle info: www.epo.be, Irina Meeusen, tel 03 239 68 74

i.s.m. Boekhandel Walry

Oudere berichten

Meer berichten