SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

22/09/2016 - De groene waterman : auteursbezoek - Marek Šindelka

Uitgeverij Das Mag omschrijft Marek Šindelka (1984) als een Tsjechisch supertalent. Zijn oeuvre bestaat nu al uit romans, dichtbundels en een graphic novel, waarvoor hij telkens met prijzen bekroond is. Hij woont in Praag, waar hij ook werkt als literair recensent. Hij wordt beschouwd als de belangrijkste schrijver van zijn generatie. Zijn boek "Anna in kaart gebracht" is net in het Nederlands verschenen.

Wie is Anna? Door de ogen van haar te oude minnaar (een voortvluchtige architect), haar grootvader met een glazen oog en een schrijver die verhalen haat, komen we steeds meer te weten over deze mysterieuze jonge vrouw.
Maar welke verteller kunnen we vertrouwen? Wie laat zich niet leiden door vooroordelen, ogenschijnlijk onschuldige misverstanden en onzekerheden? Wie kent Anna echt?
Deze fabelachtige mozaïekvertelling, die de moderne tijd op intelligente wijze ontleedt, is een kleinood vol verborgen parels. Een meerdimensionale plattegrond, waarin de puzzelstukjes met elk perspectief meer op hun plaats vallen.

Afspraak : Donderdagavond 22 september om 20u. bij de Groene Waterman, Wolstraat 7, Antwerpen, 03 232 93 94

Oudere berichten

Meer berichten