SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

10/03/2018 - De Groene Waterman : Boekpresentatie 'Het begin van de melancholie' - Ben Schomakers

"Verdriet is nooit een favoriet filosofisch onderwerp geweest, en dat is niet alleen jammer maar misschien ook gevaarlijk" - Ben Schomakers

Op zaterdag 10 maart om 16u presenteert auteur Ben Schomakers zijn 'Het begin van de melancholie' (Uitgeverij Klement) in Boekhandel De Groene Waterman in Antwerpen. 
Onder meer auteur Marc De Kesel, hoogleraar Herman Westerink en acteur en regisseur Stan Milbou zijn van de partij. Napraten kan bij een drankje na afloop.

Inschrijven voor de boekpresentatie is gewenst en kan op groenewaterman@groenewaterman.be
Wees welkom!

In 'Het begin van de melancholie' betoogt Ben Schomakers dat we ons hoofd niet moeten afwenden van ons verdriet. Immers, verdriet kan ons inzicht geven in wie wij zijn, maar ook in wat een mens is. In dit prachtige essay komen verschillende, zeer herkenbare facetten van onze omgang met verdriet en melancholie aan bod: de moeizaamheid van de troost, het geheugen van het verlangen, het dwepen met het tragische en het vrije-onvrije verder leven na het verdriet. Een originele kijk op melancholie als hoopgevende bron van inzicht in de structuur van de ziel en het bestaan.

Ben Schomakers is filosoof en classicus en vertaalt teksten uit de Griekse Oudheid, waaronder Aristoteles’ Over de ziel en Sophocles Oedipus heerst. Hij bereidt een vertaling voor van de volledige Metafysica van Aristoteles.

Afspraak : Zaterdag 10 maart om 16u. bij De Groene Waterman, Wolstraat 7,  Antwerpen

Oudere berichten

Meer berichten