SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

01/10/2016 - De groene waterman : Boekvoorstelling

Goddelijk Wild is een existentiële roman en bevat als onderdeel het filosofisch essay ‘Welke mens wil je zijn?’ De auteurs zijn twee psychologen die een trektocht door de wilde natuur van Canada ondernemen. Nietsvermoedend belanden ze door ontmoetingen met mensen en dieren in een existentiële queeste.

Naargelang de reis vordert, stapelen de dialogen zich op en vinden ze antwoorden op diepe vragen: hoe zinvol reageren op een maatschappij en wereld in transitie? Welk leven is de moeite waard? Hoe het ongetemde wilde in jezelf re-activeren? Hoe je verhouden met wat er rond om ons gebeurt? In welk verhaal leven wij? Welke mens willen we zijn?
De auteurs vertellen in een notendop hun verhaal. Ze  getuigen hoe ze de diepere existentiële, ecologische dimensie van hun leven meer erkenning geven en aan levensstijlactivisme doen. Met wat vragen en oefeningen (voor diegenen die willen meedoen) laten ze je proeven van een landschap van mogelijkheden.
De boekvoorstelling Goddelijk Wild wordt opgevat als een mini-workshop.

Prachtig boek. Inspirerend. Soms confronterend. Ook ontroerend. Veel stof tot nadenken. Bedankt om dit met me te delen.’ - K.Bolckmans

Rudy en Ann zijn beiden psychologen met een passie om hun werk te verrijken met ecologische sensitiviteit. Ze hebben elkaar ontmoet in transitie-initiatieven en zijn op hun best in natuurlijke omgevingen. In hun werk en leven staan zowel reflectie, dialoog als lichamelijke natuurervaring centraal. Ze zien zichzelf als creatieve ontwikkelaars die een meer relationeel, ecologisch wereldbeeld vertalen naar praktische denkkaders en methoden. Ze werken als integrale Ontwikkelingsgerichte coaches, trainers en facilitators van ontwikkeling. Ze steunen ecologische bewegingen, zoals ecodorpen, transitie-initiatieven, groene steden, permacultuur, enz. Ze leggen graag mee de fundamenten voor het vakgebied ecopsychologie.

Ook het belang van reenchanting the world komt als thema naar voren en vele andere thema's (bv. living in simulacra) die de lezer raken. Het boek ademt een bredere visie met een lange-termijn perspectief en is overtuigend geschreven vanuit een diepere dialogische inspiratie. - Prof. Hubert Hermans (Dialogische Zelf Theorie, Milsbeek, Nederland)

Ann-Sterckx-en-Rudy-VandammeAnn Sterckx (1973) behaalde een Master in Organisatiepsychologie en een Master-na-Master in Human Resources Management. Ze is gecertifieerd Ontwikkelingsgerichte coach en gecertifieerd facilitator van de Ontwikkelcirkel, Worldcafé’s en opstellingswerk. Haar passie vindt ze in het domein van culturele verandering en ‘leven brengen in structuren’. Ze houdt ervan  participatieve en collaboratieve methodes in te zetten om sociale verandering en ontwikkeling te faciliteren.

Rudy Vandamme (1958) is doctor in de sociale psychologie en heeft Masters behaald in de psychologie, filosofie en antropologie. Hij is een master NLP-trainer en gecertificeerd bemiddelaar. Hij is eigenaar van het Ontwikkelingsinstituut. Zijn voornaamste talent is methodiek ontwerpen die professionals in hun communicatie kunnen gebruiken om zo op een meer holistische en integrale wijze te werken. Rudy heeft al heel wat boeken geschreven voor professionals.

'Pijn, frustratie, onmacht…zien,voelen,ervaren, het uitschreeuwen, is wat me het meest geraakt heeft in dit boek. Ze bepalen voor mij mee de veerkracht, het kunnen loslaten, het opnieuw kunnen kiezen vanuit de as van oude verhalen: regenereren.' - Dr. E.Boydens, Arts


Meer informatie: www.goddelijkwild.be - www.ecologize.be

Afspraak : Zaterdag 1 oktober om 16u. bij De Groene Waterman, Wolstraat 7, Antwerpen, 03 232 93 94

Oudere berichten

Meer berichten