SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

06/10/2017 - De Groene Waterman : Boekvoorstelling: Staf Henderickx over Van mammoet tot big mac

Boekvoorstelling Van mammoet tot big mac, de nieuwe roman van Stef Henderickx. 

Wat?

Marleen Finoulst (hoofdredfacteur Bodytalk) gaat in gesprek met Staf Henderickx, Leen Laenens (voorzitter Velt vzw, partner in Voedsel Anders en bestuurslid De Landgenoten cvba) en Katelijne Suetens (beleidsmedewerker Recht Op Voedsel bij Broederlijk Delen). 

Van mammoet tot big mac :

Waar komt onze voeding vandaan? Waarom zijn mensen alleseters? Is de industriële landbouw een vloek of een zegen? Zijn fastfoodketens en panklare maaltijden een bevrijding van de vrouw of een doem voor onze gezondheid?

Van 'Dagelijkse Kost' tot 'Puur Genieten': al jaren zijn Vlaanderen en Nederland in de ban van kookboeken en -programma's. Maar wie weet hoe onze voeding door de eeuwen heen is geëvolueerd? In Van mammoet tot big mac vertelt dokter Staf Henderickx voor het eerst in dit taalgebied het verhaal achter wat op ons bord ligt. Een fascinerend relaas over de zeven vette en de zeven magere jaren in Egypte, de eerste voedselbanken in het Oude Rome, middeleeuwse kapoenen, de gouden appels van Columbus, vegetariërs tegen wil en dank, en het fascinerende haringmirakel tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het boek handelt ook over de pesticiden, smaak-, kleur- en bewaarstoffen in ons eten en een landbouw- en voedingsindustrie in de ban van Chinese monopolies. 

De auteur

Staf Henderickx was huisarts bij Geneeskunde voor het Volk. Hij publiceerde bij EPO onder andere Dokter, ik ben op en Help! mijn kind heeft een eetstoornis.

Voor meer informatie over het boek: www.epo.be/nl/geschiedenis/3245-van-mammoet-tot-big-mac-9789462671171.html

Wie uitermate geprikkeld is, kan reeds het volgende artikel lezen, dat onlangs verscheen in Knack.

Afspraak : Vrijdag 6 oktober om 20u. bij De Groene Waterman, Wolstraat 7, Antwerpen, 03/232.93.94

Toegang is gratis en iedereen is welkom. Graag wel even inschrijven via uitgeverij@epo.be met de vermelding 'Inschrijving boekvoorstelling Van mammoet tot b!ig mac'.

Een initiatief van Uitgeverij EPO, Broederlijk Delen en Oxfam-Wereldwinkels.

 

Oudere berichten

Meer berichten