SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

31/03/2018 - De Groene Waterman : Dubbelduister: Lenny Peeters en Joost Devriesere

Dubbelduister 

Twee verschillende stijlen. Twee verwante geesten. Debutanten Lenny Peeters en Joost Devriesere komen samen langs bij boekhandel De Groene Waterman en vertellen over hun roman en hun voorliefde voor alles wat donker en luguber is. 

Lenny Peeters (1975) is een prijswinnend schrijfster van korte verhalen uit Antwerpen. In 2008 won ze met 'Familiegevoel' de Flits Fictie-wedstrijd van Club Propaganda, en in 2010 met 'Nanoseconde' de verhalenwedstrijd van Uitgeverij Contact. Dochter is haar debuutroman.

Over Dochter: Het is een raadsel voor Dochter waarom zij aan een kruisverhoor van de politie onderworpen wordt. Langzaam beginnen we te begrijpen dat de jonge vrouw iets verschrikkelijks heeft gedaan. Scène na scène, beeld na beeld sluipt het ware verhaal binnen in de verhoorkamer van de inspecteurs. Dochter is een ogenschijnlijk onschuldige psychologische roman, maar ongenadig voert het verhaal de lezer de diepte in.

Joost Devriesere (1972) is dwangmatig schrijver en eigenaar van een rusteloos hoofd vol zwarte humor. Pest is zijn debuutroman.

Over Pest: De heel nabije toekomst. Over de hele wereld vallen mensen plots in slaap. Niemand kent de oorzaak, laat staan de remedie. Enkele inwoners van een Vlaamse provinciestad die aan het onheil zijn ontsnapt, gaan elk op hun manier met de situatie om. Sommigen voelen zich bevrijd, anderen maken van de gelegenheid gebruik om oude rekeningen te vereffenen.

Gratis, inschrijven wordt gewaardeerd: groenewaterman@groenewaterman.be

Afspraak : Zaterdag 31 maart om 16u. bij De Groene Waterman, Wolstraat 7, 2000 Antwerpen
Contact : groenewaterman@groenewaterman.be

Oudere berichten

Meer berichten