SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

05/09/2018 - De Groene Waterman : Jeroen Janssen stelt - Er wonen nog mensen voor.

Op woensdag 5 september om 20 uur stelt tekenaar/auteur Jeroen Janssen zijn nieuwste boek Er wonen nog mensen / Tekenen van leven in Doel feestelijk voor bij De Groene Waterman. 
Jeroen tekent al jaren journalistieke reportages, o.a. over Rwanda en Ecuador. In zijn nieuwste boek keert hij terug naar Doel, waarin hij als dorpstekenaar het verhaal vertelt van de laatste inwoners van dit dorp in verval. Quasi wekelijks trok hij met zijn schetsboeken en notitieboekjes naar Doel. Voor Apache brengt hij verslag uit van enkele actuele gebeurtenissen. 

"Een grafisch journalist kijkt anders dan een schrijvend journalist, een grafisch journalist maakt praatjes bij plaatsjes, terwijl een schrijvend journalist de plaatsjes we eens durft te vergeten. Zo maakt Jeroen plaatsjes bij de praatjes van mensen die halsstarrig in het gedoemde polderdorp blijven, van mensen der komen wonen omdat ze graag alleen zij of omdat ze wat kleur en avontuur in hun bestaan willen, van mensen die na vele jaren lijdzaam verzet noodgedwongen toch vertrekken), zoals Dirk Draulans zo mooi in de inleiding verwoordt.

Op het programma:
? Sandra Maes, tekstredactrice van het boek, verwelkomt u.
? Jeroen vertelt in beelden over het wordingsproces van dit boek.
? Karl van den Broeck van Apache situeert Jeroen als grafisch journalist.
? Na afloop kan u napraten bij een glas en uw boek laten signeren.

Een samenwerking tussen Jeroen JanssenApacheOogachtend, Pinceel en De Groene Waterman.

Afspraak : Woensdag 5 september om 20u. bij De Groene Waterman, Wolstraat 7, Antwerpen, 03/232.93.94

Oudere berichten

Meer berichten