SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

03/03/2018 - De Groene Waterman : Lezing: 'De kracht van literatuur' door Rein Janssens (Try-out)

Literatuur verrijkt met beelden en emoties.  Literatuur verscherpt je blik, verwart en ontwart, literatuur troost en geeft moed. 

Rein Janssens vertelt kort over 'De geschiedenis van het lezen.' 
Ze brengt verhalen over boeken en al vertellend zoekt ze een antwoord op volgende vragen: 
Waarom lezen we? Wat kunnen boeken voor je betekenen? Hoe lezen we? Met een verheldering van enkele technische aspecten die het lezen zelf verdiepen.  
Ook leest ze fragmenten voor uit boeken die haar hebben geraakt en die jou ongetwijfeld ook zullen raken.

Bio 
Lezen en leven zijn voor Rein Janssens met elkaar verweven. Boeken werden dan ook de rode draad in haar professionele leven. Ze leerde het uitgeversvak bij uitgeverijen Infodok en Bakermat en ze schreef verschillende kinderboeken voor beginnende lezers onder het pseudoniem Eva De Wilde. Daarna was ze 20 jaar marketing verantwoordelijke bij Standaard uitgeverij - later WPG Uitgevers-  met grote auteursnamen onder haar vleugels. Ze kijkt terug op een komen en gaan van de meest indringende  buitenlandse, Nederlandse en Vlaamse stemmen:  Tom Lanoye, Herman Brusselmans, Peter Verhelst, Saskia de Coster, Connie Palmen, Umberto Eco, Michael Cunningham, Ian Kershaw en vele anderen. 
Nu werkt ze freelance en is ze opnieuw in de pen gekropen. In maart verschijnt bij uitgeverij De Eenhoorn: Ik ben aap, een grappig verhaal voor beginnende lezers. Rein Janssens geeft  lezingen over 'De kracht van literatuur' waarin ze verhalen vertelt  over boeken en enkele technische aspecten verheldert aan de hand van fragmenten.

Inschrijven wordt gewaardeerd: groenewaterman@groenewaterman.be

Afspraak : Zaterdag 3 maart om 14u. bij De Groene Waterman, Wolstraat 7, 2000 Antwerpen
Contact : groenewaterman@groenewaterman.be

Oudere berichten

Meer berichten