SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

29/11/2017 - De Groene Waterman : Tegenlicht Meet Up

VPRO Tegenlicht Meet Up Antwerpen: Samen discussiëren, verdiepen en inspireren.

VPRO Tegenlicht is de reeks informatieve programma's waarin nieuwe ideeën en trends worden onderzocht binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij, technologie en wetenschap.
VPRO Tegenlicht beschouwt zichzelf nadrukkelijk als de eerste en enige future affairs-rubriek binnen het bestel. Het programma nestelt zich daarmee aan de frontlinie, en zoekt zijn verhalen op die plekken waar ideeën worden ontwikkeld, getest en bekritiseerd. Via niet voor de hand liggende, controversiële en tegelijkertijd gedegen analyses wil VPRO Tegenlicht zijn kijk geven op de wereld; zowel op nationale als op internationale ontwikkelingen die onze wereld in de 21ste eeuw vormgeven.

De uitzendingen spreken tot de verbeelding, lokken discussie uit en roepen reacties op. In 2013 startte Pakhuis de Zwijger in Amsterdam in samenwerking met VPRO een nieuwe programmareeks: Tegenlicht Meet Up. Inmiddels worden overal in Nederland lokale Meet Ups georganiseerd.

Op 29 november organiseren we voor het eerst een Meet Up in De Groene Waterman. We pakken het iets anders aan: we kijken samen een recente uitzending (en gaan dus niet in debat over de uitzending van voorbije zondag). Daarna gaan we in gesprek. Je kan zelf mee beslissen welke uitzending we bespreken.

We bekijken en bespreken de uitzending "Power to the People"

Er is een grote revolutie in het ‘kleine’ aan de hand. Zoals we van lezers bloggers zijn geworden, transformeren we nu van consument naar producent. Van energievoorziening tot verzekering, alles wordt kleinschalig en lokaal. Lees meer.

Praktisch

De Groene Waterman - Wolstraat 7 - 2000 Antwerpen

van 19.30 u. tot 20.30 u. bekijken we samen de reportage

vanaf 20.40 u. start het debat (u kunt aansluiten bij het debat als u de reportage thuis gezien hebt)

gratis

De Tegenlicht Meet Up is een samenwerking tussen De Groene Waterman, ACV, Masereelfonds Antwerpen en The coalition of the willing.

Oudere berichten

Meer berichten