SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

18/02/2017 - De Groene Waterman : Van Mierlo versus Bontenakel (dubbele boekvoorstelling)

zaterdag 18 februari om 16u.

Twee schrijvers komen tegelijkertijd met een nieuw boek op de proppen. Allebei van Antwerpen, allebei Kurt Vonnegut-fans, allebei zondagochtendsporters, allebei geboren in 1971. Tja, dan sla je toch gewoon de handen in elkaar.

Want wat heeft een schrijver te vertellen over een roman waar hij de afgelopen drie, vier jaar dagelijks aan heeft gewerkt? Zonder op te scheppen? Zonder weg te geven dat hij er intussen een beetje over uitverteld is, over die roman?

Daarom zal Toon Van Mierlo dus niet over de nieuwe Van Mierlo vertellen, nee, hij vertelt over de nieuwe Bontenakel. En Dimitri Bontenakel doet op zijn beurt een boekje open over de nieuwe Van Mierlo.

Twee schrijvers over elkaars werk. Wat ze er zo goed aan vinden, wat ze maar niks vinden. Ze vergelijken werkroutines en lievelingsschrijvers en misschien verklappen ze ook wel wat er autobiografisch aan is en wat niet.

Toon Van Mierlo over Schaduw en vuur: “Van voor naar achter verbluffend, van achter naar voor beklijvend, tot je aan het eind weer bij het begin bent en opnieuw wil beginnen.”

Dimitri Bontenakel over Een paar is twee: “Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit. Ik moet het nog wel lezen.”

gratis - i.s.m. uitgeverij Vrijdag en Wereldbibliotheek - graag een seintje als u komt: groenewaterman@groenewaterman.be

Afspraak : Zaterdag 18 februari om 16u. bij De Groene Waterman, Wolstraat 7, Antwerpen, 03/232.93.94

Oudere berichten

Meer berichten