SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

27/09/2016 - De reyghere - Bleri Lleshi presenteert

Voor Bleri Lleshi, politiek filosoof, mensenrechtenactivist en jongerenwerker in Brussel, is liefde een vorm van burgerlijk verzet. ‘Liefde is het middel bij uitstek om de angst te overwinnen. Het is iets wat we zelf in handen hebben.'

 

In zijn boek 'Liefde in tijden van angst' analyseert Lleshi de angst die de samenleving in haar greep houdt en pleit hij voor een ‘liefdessamenleving’ waarin solidariteit, hoop en vertrouwen weer centraal staan. Liefde als tegengif; niet als zoete stroop om te verdoven, maar als lijm om te verbinden.

 

Bang om niet rond te komen, om te falen, voor aanslagen, om alleen te zijn, om samen te gaan wonen, voor verandering, voor morgen. We leven in een angstsamenleving. Onze angst is soms zo verpletterend dat je dreigt te denken: zouden we niet beter meteen stoppen met leven? Maar ook sterven is geen optie, want we zijn bang van de dood. 

 

Filosoof Bleri Lleshi ziet maar één oplossing: de Liefde. Niet de romantische of peperkoeken versies uit tv-programma's, literatuur of filmwereld. Die leren je vooral dat liefde een product is uit een met tl-lampen belichte rayon in de supermarkt. Wél de liefde die ons laat bloeien en groeien, en ons samenbrengt. Alleen heeft die, net zoals een boom, stevige wortels nodig: in gezinnen, onderwijs, middenveld, media en politiek. 

 

Liefde in tijden van angst is een prikkelend essay dat, zoals het een straatfilosoof betaamt, vertrekt vanuit de dagelijkse verhalen van gewone mensen. Over solidariteit, spiritualiteit en de noodzaak van een liefdessamenleving. 

 

Waar? Vormingplushuis, St-Pieterskerklaan 5 in Brugge

Wanneer? Dinsdag 27 sept om 20u

Inkom?  €8 (€6 voor leden Masereelfonds)

info Boekhandel  De Reyghere

  Inschrijven via Vormingplus

Oudere berichten

Meer berichten