SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

13/05/2018 - De Reyghere : Jan Leyers stelt Allah in Europa voor

Het reisverslag van een ongelovige

Jarenlang al verkent Jan Leyers het Midden-Oosten. Door zijn vele reizen kent hij de vele diverse culturen en is hij vertrouwd met de nuances van hun religies. Met die kennis en ervaring in zijn rugzak maakte hij vorig jaar een nieuwe reis, ditmaal door Europa, om op zoek te gaan naar moslims in het Westen en met hen te praten over de islam in Europa. Op de VRT werd reeds een uitgebreide reeks hierover getoond, maar Jan Leyers en uitgeverij Das Mag toverden dat verhaal ook om tot een boek.

In "Allah in Europa" verkent Jan Leyers de islam in Europa. Groeit er zoiets als een Europese versie van de islam? Is dat ook wat moslims zelf willen? En valt het alom heersende wantrouwen jegens de islam te overwinnen? Op zoek naar antwoorden trekt Jan Leyers van Sarajevo naar Brussel. Hij gaat met Bosnische moefti's op bedevaart, maakt een moslimkamp in de Hongaarse poesta mee, wordt wegwijs gemaakt in een Parijse banlieue en gaat in Londen met de voorzitter van een shariaraad op pad. 

Jan Leyers luistert naar traditionele gelovigen en nieuwe bekeerlingen, naar liberalen en fundamentalisten, naar de stem van de kenner en de stem van de straat. Met de oren van een seculiere westerling die op zijn zeventiende rotsvast geloofde dat de toekomst van Europa er een zou zijn zonder religie en vandaag verbaasd aanziet hoe het opperwezen terrein herovert. 'Allah in Europa' is het relaas van een tocht door een wereld die zich niet in cijfers of statistieken laat vatten.

Op zondagochtend 13 mei gaan we met Jan Leyers in gesprek over zijn reizen en indrukken.

Afspraak :  Zondag 13 mei om 11u. in Snuffel - Ezelstraat 42, Brugge

 Inkom € 5,-

Inschrijven

Oudere berichten

Meer berichten