SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

25/04/2018 - De Reyghere : KAAP in residence: Hannah Roels Brugse debutante schrijft Citybook over onze stad

Van Lissabon tot Jakarta, van Tbilisi over Oostende tot Grahamstown. Het Vlaams-Nederlands Huis deBuren stuurt samen met internationale partners schrijvers, dichters en fotografen de wereld in om uiteenlopende en verrassende stadsportretten te maken. Een nieuw literair city book over Brugge is in de maak. Een eerste schrijfresident was auteur Hagar Peeters ter gelegenheid van Brutaal.

 

Eind april komt de jonge romanbelofte Hannah Roels (°1984, Brugge) haar licht laten schijnen op de stad waar ze opgroeide en verblijft ze er om te werken aan deze schrijfopdracht. In de praatstoel bij Anna Luyten heeft ze het over hoe ze naar Brugge kijkt, naar haar jeugd, naar deze opdracht.

 

Natuurlijk zullen ze het ook hebben over, ‘Het Portret’, haar eerste roman over perceptie, intimiteit en de fundamentele onwetendheid over onze eigen identiteit. Uit de flaptekst: “Van het begin zijn daar die ogen. Wanneer Alizane het schilderij van een vrouwengezicht voor haar deur vindt, komt er een barst in haar zorgvuldig opgebouwde zelfcontrole. De aanwezigheid van het portret in huis voert haar terug naar de magische zes maanden, toen ze als teruggetrokken studente in de hoofdstad Sam ontmoette, een bloedmooi tekenaarsmodel...”

 

Een organisatie van KAAP i.s.m. de boekhandel en deBuren.

 

Waar? De Reyghere salon

Wanneer? Woensdag 25 april om 20u

Inkom? Gratis

Inschrijven

 

Oudere berichten

Meer berichten