SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

20/03/2018 - De Reyghere : Mont Cenis - Willy Vynck en Herman Leenders

Fotografie en poëzie ontmoeten elkaar
--------------------
Inschrijven via klantendienst@dereyghere.be
Inkom €8,- incl. nieuw fotomagazine van W.V.
--------------------
Enfant terrible met een groot hart, zo kennen wij Willy Vynck. Als fotograaf, dichter en schrijver laat hij zijn oog op de wereld vallen en legt hij ze vast op een manier die doet denken aan de grote meesters in de fotografie. Zijn klassieke beeldtaal roept een 20e-eeuws Parijs op, een leven met enige melancholie met een esthetiek die op de huid zit.

Wekelijks laat hij zijn achterban genieten van zijn nieuwsbrieven, maar ook zijn handgemaakte uitgaven - noem ze gerust edities - worden geapprecieerd. Hij experimenteert erop los. Dit voorjaar geeft hij een magazine uit met een ruime keuze uit foto's.

Samen met dichter Herman Leenders stellen we dit fotomagazine aan u voor. Ze zullen voorlezen, met elkaar van gedachten wisselen bij de foto's van Willy Vynck en vragen beantwoorden van het publiek in een bijzondere ontmoeting van woord en beeld.

"De foto’s van Willy Vynck gaan over intimiteit, niet alleen tussen mensen maar ook met dingen. Nooit heb ik me dichter gevoeld bij een eierdoosje, een urinoir, een overvolle vuilnisbak, een verweerde deurdorpel, bij fauteuils en kussens die nog iets verraden over de man of vrouw die erin zat, bij een vrouw die hoewel onbekend toch vertrouwd is, die hoewel veraf toch tastbaar is. De beelden komen van buitenuit, de gedachten van binnenuit. Willy Vynck biedt ons nuchtere observaties vol suggestie. Planten even sensueel als lichamen. Portretten net zo ambigu en ondoorgrondelijk als zelfportretten. Spiegeling even onvermijdelijk als schaduw. Zijn details en uitsneden zijn dubbelzinniger dan de context waaruit ze geknipt werden. Zijn anekdotiek is tegelijkertijd een prachtige abstractie. Met alle schakeringen tussen wit en zwart weet Willy Vynck, een sluitertijd lang, de eenzaamheid van dingen en mensen op te heffen. Zijn foto’s wekken in mij het verlangen om hetzelfde te doen."
Herman Leenders

Afspraak : Dinsdag 20 maart om 20u. bij De Reyghere salon, Markt 12, Brugge

Oudere berichten

Meer berichten