SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

15/05/2018 - De Reyghere : Polis op de sofa met Filip Rogiers en Kathy Mathys

Harold Polis is één van de meest prominente uitgevers van Vlaanderen. Hij werkte jaren onder de vlag van De Bezige Bij om hun Vlaamse tak hoog te houden, maar door reorganisaties kwam het tot een breuk. Hij vond echter snel nieuw onderdak en mocht daar onder zijn eigen naam een nieuw uitgeefhuis oprichten voor literatuur, poëzie en non-fictie van eigen bodem.

Op 15 mei komt Polis naar ons salon en brengt hij twee auteurs mee waar wij helemaal achter staan én die recent nieuw werk de wereld hebben ingestuurd: Filip Rogiers en Kathy Mathys.

"Verdwaaltijd" is het romandebuut van Kathy Mathys, waarin ze de lezer meevoert van de Brusselse straten tot in de woestijnen en de redwoodwouden van Californië. Het Nieuwsblad noemde het een roman waarin “op een genuanceerde manier alle grote thema’s rond liefde, leven, kunst en dood aan bod komen.” Mathys publiceerde in 2015 het boek "Smaak", een verkenning van smaken van over de hele wereld. Ze is bovendien recensent Angelsaksische literatuur voor De Standaard én zetelt vaak in jury's van literaire prijzen.

Filip Rogiers schreef met "Angel" een ambitieuze en rijke roman die de grote kwesties van deze tijd niet uit de weg gaat. “In Angel opent hij alle registers van zijn orgel: de journalist komt thuis in de literatuur,” schreef Pascal Verbeken in De Standaard. Een paar jaar geleden stelde Rogiers bij ons reeds zijn kanjer van een debuutroman "Verman je" voor, maar daarvoor werd zijn verhalenbundel "Nauwelijks lichaam" al bekroond met de Debuutprijs. Naast de litartuur vult Rogiers zijn dagen als redacteur en journalist bij De Standaard.

Beide auteurs gaan in ons salon met hun uitgever in gesprek over hun romans.

Afspraak : Dinsdag 15 mei om 20u. bij De Reyghere salon, Markt 12, Brugge

Oudere berichten

Meer berichten