SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

20/09/2016 - De Reyghere : Rijks - Boekvoorstelling

Kunst- en boekenliefhebbers hebben dit jaar een unieke kans gekregen om hun ogen de kost te geven. Topdesigner Marcel Wanders heeft in een intense samenwerking met het Rijksmuseum in Amsterdam een boek vormgegeven dat zijn weerga niet kent. RIJKS is een monument van een boek en een gepaste ode aan de rijkdom van de schilderkunst die we in de lage landen kennen.

In RIJKS krijgen de werken van de eregalerij van het Rijksmuseum een diepe doorlichting. Prominente auteurs, filosofen, designers en critici van over de hele wereld - waaronder Alain De Botton, Anton Corbijn, Jimmy Nelson en Ferran Adria - werden over deze werken geïnterviewd en gaven hun visie op een dertigtal werken. Topkalligrafen Brody Neuenschwander en Massimo Polello gaven een aantal citaten op onevenaarbare manier vorm op het blad. 

Op 20 september stellen we dit unieke boek aan u voor in ons salon. Elise De Bres, hoofdredacteur van RIJKS, geeft een lezing over de realisatie en waarde van de uitgave en we gaan in gesprek met Brody Neuenschwander over zijn kalligrafie en hoe hij inspeelde op de werken én de teksten van de bijdragers. Aansluitend klinken we op ons nieuwe salonseizoen met een glas.

 

U heeft tijdens deze avond tevens de unieke mogelijkheid om de luxe-editie van dit boek in te kijken en dit uitzonderlijk staaltje boekdrukkunst en de rijkdom van de kunstwerken in hun bedoelde presentatie te kunnen proeven. Onze boekhandel is de enige plaats in Vlaanderen die deze kans biedt.

 Waar? De Reyghere salon - Markt 12, Brugge

 Wanneer? Dinsdag 20 september om 20u

 Inkom? 5 euro

Inschrijven

 

Oudere berichten

Meer berichten