SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

24/05/2018 - De Reyghere : Schwob in Brugge - de mooiste Japanse boeken van vóór Murakami

Wil je ook meer weten over Japanse literatuur? Kom dan naar de Schwob-avond over Japanse literatuur van vóór Murakami.
---------------------------------------------------------------------
Gelieve in te schrijven via klantendienst@dereyghere.be met vermelding van naam en aantal personen.
Inkom €8,-
---------------------------------------------------------------------
Naast Murakami, die ongekend populair is, zijn er meer Japanse schrijvers die aanleiding bieden om literatuur uit Japan verder te leren kennen.

Jun’ichiro Tanizaki bijvoorbeeld, een van de grote auteurs van de afgelopen eeuw. Van hem is nu een fraaie bundel novellen verschenen in de vertaling van Jos Vos. Deze bundel 'De brug der dromen' wordt hetstartpunt voor deze avond.

Ook wordt 'Het jachtgeweer' van Yasushi Inoue besproken. Hij wordt de 'onbekendste grootste schrijver uit Japan' genoemd. En tenslotte Junpei Gomikawa, die de hartverscheurende en tegelijk hartverwarmende dubbelvuistdikke oorlogsroman 'Menselijke voorwaarden' schreef. Verlangen naar intimiteit en vrijheid, en het verwerken van teleurstellingen, onmacht en trauma zijn de rode draden die deze werken met elkaar verbinden. Japanse literatuur blijkt behalve subtiel vooral eerlijk en ook rauw te kunnen zijn.

Ivo Smits is hoogleraar Letteren en culturen van Japan aan de Universiteit Leiden en doceert er literatuur en film in Japan. Hij schreef o.m. tien jaar lang recensies van Japanse literatuur voor NRC Handelsblad.

Afspraak : Donderdag 24 mei o 20u. bij De Reyghere,  Markt 12, 8000 Brugge

Oudere berichten

Meer berichten