SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

23/11/2016 - De Zondvloed Mechelen : boekpresentatie van Terra Reversa

Een non-fictie boek van Peter Tom Jones & Vicky De Meyere

Moderator Kristof Calvo leidt een panelgesprek met Peter Tom Jones, Alexia Leysen, Jonathan Holslag en Serge de Geldere.

Toen Terra Reversa in 2009 verscheen, bejubelde vriend en vijand het als een doorbraak voor het denken over milieu- en klimaatbeleid. Peter Tom Jones en Vicky De Meyeregooiden het roer om door transitiemanagement en het 4E-model te integreren in een nieuwe visie op de omschakeling naar een sociaal rechtvaardig, ecologisch duurzaam en economisch stabiel samenlevingsmodel

Zeven jaar later gelden de analyses en alternatieven van de auteurs nog steeds. In deze herziene heruitgave van hun boek geven ze een antwoord op de volgende vragen. Wat is er sindsdien veranderd? Is transitie inderdaad mainstream geworden? Waarom mogen we optimistisch zijn? Met hun gloednieuwe, uitgebreide inleiding ‘10 redenen voor (ecologisch) optimisme’ brengen ze een verrassend positief geluid in het debat over de transitie naar een klimaatvriendelijke, circulaire én veerkrachtige economie. Een blik op de toekomst met nieuwe, ongeziene allianties.

Peter Tom Jones is doctor in de toegepaste wetenschappen en onderzoeksmanager aan de KU Leuven. Hij is voorzitter van i-Cleantech Vlaanderen én het European Enhanced Landfi ll Mining Consortium (EURELCO). Hij is coauteur van o.a. Terra Incognita (2006), Het klimaatboek (2007) en Klimaatcrisis (2009).

Vicky De Meyere is antropologe/politicologe. Zij is auteur van diverse artikels en boekartikels over ecologie, ethiek, duurzame consumptie en gedragsveranderingen (o.a. de artikelenreeks Terra Reversa in het tijdschrift Oikos).

Afspraak : Woensdag 23 november om 20u.bij De Zondvloed, O.L.Vrouwstraat 70, Mechelen, 015 64 03 79

Oudere berichten

Meer berichten