SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

11/09/2018 - De Zondvloed Mechelen : Boekvoorstelling - Onder rectoren

Is er een beter moment dan de start van het nieuwe schooljaar om het nieuwe boek van Remy Amkreutz voor te stellen? Samen met Uitgeverij Van Halewyck nodigen we jullie dinsdag 11 septembergraag uit voor de voorstelling van Onder Rectoren (achter de schermen van onze universiteiten).

Wat is vandaag de rol van de universiteiten van Vlaanderen? De tijd dat universiteiten ondoorzichtige bastions waren ligt lang achter ons. Communicatie, democratie en marktdenken spelen een steeds grotere rol. En dat merkten we ook bij de recentste rectorverkiezingen aan de KU Leuven, UGent, VUB, Universiteit Antwerpen en UHasselt, die aantoonden dat verkiezingen niet alleen in de politiek een onmiskenbaar soapgehalte hebben.

Voor het eerst spreken prominente academici vrijuit over hun visie op universitair onderwijs en onderzoek, over de rol die zij kunnen spelen in het beleid en in de publieke opinie én over de machinaties achter de schermen. Remy Amkreutz toont in Onder rectoren een wereld die doorgaans verborgen blijft. Een wereld waarin macht niet altijd ligt waar ze thuishoort en waarin academici elkaar de duvel aandoen om ze te verwerven.

Altijd al willen weten hoe het eraantoe gaat achter de schermen van onze universiteiten? Reserveer een stoel door een mail te sturen met je naam en het aantal personen naar boeken@vanhalewyck.be

Inkom gratis

Afspraak : Dinsdag 11 spetember om 20u. bij Boekhandel De Zondvloed, Onze Lieve Vrouwstraat 70, Mechelen, 015 64 03 79

Oudere berichten

Meer berichten