SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

09/04/2017 - De Zondvloed Mechelen : Filosofie met croissant - Johan Braeckman - Er was eens

Speciaal voor De Maand van de Filosofie 2017 en in opdracht van de Confituurboekhandels schreef Johan Braeckman het eerste Confituuressay ‘Er was eens. Over de mens als vertellende aap.’ De Confituurboekhandels willen jaarlijks, naast een literair boekhandelsgeschenk in december, ook een filosofisch essay uitgeven in april.

Verhalen, betoogt Johan Braeckman, zijn onlosmakelijk verbonden met de mens. Over de hele wereld vertellen mensen elkaar verhalen. Het is een van onze meest karakteristieke eigenschappen. We kunnen ons de mensheid niet voorstellen zonder haar verhalend vermogen. De mens heeft een onweerstaanbare drang om verhalen te aanhoren, te bedenken, te consumeren en te verspreiden. Wat mag daarvan de reden zijn? Waar gaan die verhalen over? Zoeken we troost en ontspanning in verhalen, of is er meer aan de hand?

Antwoorden op bovengenoemde vragen krijg je op zondag 9 april (11u) van Johan Braeckman himself in boekhandel De Zondvloed Mechelen. De inkom bedraagt 3 euro, maar in De Maand van de Filosofie krijg je bij aankoop van een filosofieboek (vanaf 15 euro) 3 euro korting. Inschrijven via bestelling@dezondvloed.be.

Afspraak : Zondag 9 april om 11u. bij De Zondvloed, Onze-Lieve-Vrouwestraat 70, Mechelen

Oudere berichten

Meer berichten