SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

12/10/2018 - De Zondvloed Roeselare : Altijd Ergens Oorlog 2

Fan van de betere graphic novel of luxestrip? Hou dan zeker uw kalender vrij op 12 oktober om 20 uur, want dan stellen Jimmy Hostens en Rino Feys hun nieuwe werk voor.

Op zaterdag 6 oktober verschijnt namelijk het tweede deel van Altijd Ergens Oorlog van tekenaar Jimmy Hostens en scenarist Rino Feys in samenwerking met uitgeverij Bibliodroom. Dit vervolg op het door pers en publiek fel gesmaakte eerste deel van de beeldroman/graphic novel sluit naadloos op het vorige verhaal aan en eindigt bij de bevrijding. Maar niet vooraleer Roeselare in een ware hel veranderd is.

"April 1916. Marie woont met Germaine en moeder bij tante en neef Emile in de Diksmuidsesteenweg. Dankzij een brief van vader weten ze dat hij in Nederland verblijft waar hij herstelt van een tyfusbesmetting. De oorlog breekt nu pas echt goed los. De Duitsers gaan steeds drastischer te werk. De stad kreunt onder de bezetting. Elke dag komt het front een beetje dichterbij. De burgerbevolking lijkt een speelbal in de handen van de Duitsers en de Engelsen die elkaar onafgebroken met zwaar geschut bestoken. En dan uiteindelijk, komt het einde van de oorlog in zicht.
Maar de bezetter geeft zich niet zomaar gewonnen…"


Opnieuw heeft Rino Feys zich voor het verhaal gebaseerd op lokale getuigenverslagen en oorlogsdagboeken, terwijl Jimmy Hostens de oorlogsjaren met steeds grotere precisie in beeld weet te brengen, in schitterende, kleurrijke platen. Het duo had de smaak duidelijk te pakken en heeft alles uit de kast gehaald voor dit vervolg waarmee de tweedelige cyclus afgesloten wordt.
Altijd Ergens Oorlog 1 was een instant succes, op enkele dagen tijd was de 1e druk volledig uitverkocht en het boek leverde op Cutting Edge een 4 sterren recensie op. 

Bent u er graag bij? Reserveer dan uw plaats door een mail te sturen naar roeselare@dezondvloed.be met vermelding van uw naam en het aantal personen.  

De Zondvloed, Noordstraat 53, Roeselare
 

Oudere berichten

Meer berichten