SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

06/11/2018 - Het Voorwoord : Boekvoorstelling: Huldeboek van Groot Heist

Van 1903 tot 2009 zijn er meer dan 160 erkende gewapende conflicten tussen naties of volkeren geweest. In verschillende van deze conflicten zijn Belgische soldaten betrokken geweest. Ze hebben gevochten in Europa, Afrika, Amerika en Azië. Enkel in Australië en Antarctica zijn er nog geen Belgische soldaten, officieel, in een conflict betrokken geweest. 
Elk van deze conflicten heeft ook zijn tol geëist. Er sneuvelden ontelbare soldaten langs alle betrokken partijen, er zijn vermisten en gewonden. Al deze gesneuvelde en vermiste soldaten werden onsterfelijk en worden elk jaar op de ontelbare herdenkingen herdacht. 
Maar er zijn niet enkel de doden en vermisten in een oorlog, er zijn ook de soldaten die de gevechten overleven en waarvan sommigen mentaal of lichamelijk de verschrikkingen van de oorlog met zich meedragen. Over deze soldaten die we “oud-strijders” noemen gaat dit werk voornamelijk. Maar ook de gedeporteerden en verzetsmensen van de beide wereldoorlogen komen aan bod.

Een overzicht van de Heiste soldaten, een streepje geschiedenis en veel hulde. Auteurs Fons Steurs, Paul Van Hove en Peter Van Hoecke stellen hun 3de publicatie aan ons voor. 

gelieve een seintje te geven op hetvoorwoord@telenet.be als u erbij wil zijn!

Afspraak : Dinsdag 6 november 2018 van 20:00 - 22:00 bij Boekhandel Het Voorwoord, Noordstraat 2, Heist op de Berg.

Oudere berichten

Meer berichten