SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

25/10/2018 - Passa Porta : bregje hofstede - Drift

Amper 30 is ze, en met Drift is Bregje Hofstede reeds toe aan haar derde boek. Eerder werd de schrijfster voor haar debuut De hemel boven Parijsgenomineerd voor de Libris Literatuurprijs, de Anton Wachterprijs én de Gouden Boekenuil. Vervolgens deed Hofstede in de essaybundel De herontdekking van het lichaam een boekje open over haar burn-out, en in de roman Drift mijmert ze over een liefde en leven van weleer.

Drift : 

Op een winternacht verlaat een jonge vrouw haar huis met in haar rugtas een decennium aan dagboeken. Met haar archieven op haar rug zwerft ze door Brussel en probeert ze te begrijpen wat ze achterlaat: de jeugdliefde die haar man werd – en een vrouw waarin ze zichzelf niet langer terugvindt.

Terwijl ze zwerft van hotel naar steeds goedkoper hotel, vraagt ze zich af wat er overblijft van een liefde die voorbij is. Want terwijl de twee geliefden van elkaar weg drijven, doen hun herinneringen dat ook. Tussen de kaften zoekt ze ook naar het meisje in panterkostuum dat ze ooit was, en dat ze met elke dagboekbladzijde verder wegstreepte. Wat verlies je als je opgroeit en nog maar één rol mag spelen?

Inschrijven

Afspraak : Donderdag 25 oktober om 20u.bij  Passa Porta Bookshop, A. Dansaertstraat 46, 1000 Brussel

Oudere berichten

Meer berichten