SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

08/11/2017 - Passa Porta : read & meet: hazim kamaledin

Read & Meet is de Passa Porta versie van een leesclub. We bespreken het boek niet enkel met andere lezers maar ook met de auteur zelf. Net als bij andere leesgroepen staat ook hier de dialoog centraal, met de schrijver als extra gesprekspartner. 

Hazim Kamaledin (Irak, 1954) doorzwom vele troebele watertjes, hij is een nakomeling van de profeet, werd ter dood veroordeeld in Irak, woonde lange tijd in Beiroet en bereikte via Griekenland België waar hij werkzaam is als toneelregisseur. Schoonheid raast in mij tot ik sterf is de eerste roman van Kamaledin die vertaald werd naar het Nederlands.

Het is een bevreemdend verhaal dat begint met de dood van Hazim Kamaledin. Wat volgt is een meeslepend en absurd verhaal waarin mythologie, politieke analyse en autobiografie in elkaar opgaan, en de familie van de overledene twist over de begrafenis. Kamaledin – de schrijver die gezond en wel in leven is – toont hoe fictie sterker kan zijn dan de werkelijkheid. Schoonheid raast in mij tot ik sterf werd genomineerd voor de International Prize for Arabic Fiction in 2016.

Inschrijven

Afspraak : Woensdag 8 november om 20u. bij  Passa Porta Bookshop, A. Dansaertstraat 46, 1000 Brussel

Oudere berichten

Meer berichten