SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

10/05/2017 - Passa Porta : read & meet: roaring nineties, jannah loontjens

Samen met de auteur zelf duiken we onder in haar meest recente werk, de autobiografische roman Roaring Nineties (Ambo/Anthos, 2016), waarin ze de jaren 90, een tijd van multiculturele idealen en optimisme, spiegelt aan onze huidige tijd. Loontjens laat grote filosofische kwesties samengaan met alledaagse, praktische vragen. In een kalme, toegankelijke stijl biedt ze een eigenzinnige kijk op de wereld.

Roaring nineties. Of hoe de filosofie mijn leven heeft veranderd houdt het midden tussen een filosofische generatiestudie en een literair zelfportret. In 8 essayistische hoofdstukken toetst Loontjens poststructuralistische theorieën van denkers als Derrida, Baudrillard, Butler en Foucault aan haar twintigerleven in de jaren 90. Ze beschrijft haar ervaringen in het Haagse kraakpand waar ze met haar moeder woonde. Ze vertelt over haar filosofiestudie in New York waar ze les kreeg van de filosoof Derrida, over haar bijbaantje als gogo-danser in nachtclubs en het poststructuralistische denken dat toen in de mode was. Ze gaat ook terug naar haar kinderjaren in Zweden waar onder een sterrenhemel in een donker bos de eerste grote metafysische vragen in haar opborrelden.
Nederlands schrijfster en filosofe Jannah Loontjens (1974) studeerde literatuurwetenschappen in Amsterdam en kreeg tijdens haar opleiding filosofie in New York les van Jacques Derrida. Voor De Groene Amsterdammer en de Volkskrant schrijft ze over poëzie, filosofie en Scandinavische literatuur.

De ‘Read & Meet @ Passa Porta’-leesclub biedt lezers de gelegenheid hun leeservaringen te delen met andere lezers, maar ook met de auteur zelf. Jannah Loontjens zal dus zelf bij het gesprek aanwezig zijn. Het is raadzaam te reserveren (maximum 20 deelnemers).

Afspraak : Woensdag 10 mei om 20u.bij Passa Porta Bookshop, A. Dansaertstraat 46, 1000 Brussel

Oudere berichten

Meer berichten