SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

20/09/2018 - Passa Porta : Terug naar Neerpelt met Lieve Joris

Bij de presentatie van haar nieuwe, langverwachte boek Terug naar Neerpelt, wordt Lieve Joris geïnterviewd door journalist en schrijver Mark Schaevers, een collega die haar werk al jaren volgt en in kaart brengt.

In Terug naar Neerpelt keert Lieve Joris terug naar het huis aan het kanaal in het Vlaamse Neerpelt, waar ze opgroeide als middelste van een woelig gezin van negen. Als kind trekt zij naar haar grootmoeder, als puber raakt zij in de ban van haar artistiek begaafde oudste broer. Hij doet de wind van vrijheid over het gazon waaien en wijst haar de weg het dorp uit, al zal hij daar zelf achterblijven en gaandeweg ontsporen.

Vertrek en thuiskomst
Met vallen en opstaan zoekt Lieve Joris haar weg in de wereld. Aan de personen in het huis aan het kanaal kan zij niet ontsnappen. Haar geboortedorp was een plek om vandaan te gaan, maar haar terugkeer was even onvermijdelijk.

Behalve een tijdsbeeld stijgt uit deze familiegeschiedenis het verhaal op van een dorpsmeisje dat – dwars tegen haar lotsbestemming in – haar weg vindt naar het schrijverschap.


Met een meester interviewer als Mark Schaevers en de grande dame van de Nederlandstalige reisliteratuur Lieve Joris belooft deze avond veel meer te worden dan a trip down memory lane.

Afspraak : Donderdag 20 september om 20u. bij  Passa Porta Bookshop, A. Dansaertstraat 46, 1000 Brussel

Inschrijven

Oudere berichten

Meer berichten