SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

25/09/2016 - Passa Porta : yucca, peter terrin

Uitgeverij De Bezige Bij en Passa Porta Bookshop nodigen u uit voor een feestelijke presentatie van Yucca, de nieuwe roman van Peter Terrin. 

Is een man nog een vader als zijn kind niet meer leeft? Dit vraagt Viktor zich af wanneer hij vrijkomt na elf jaar gevangenis. De wereld die hem ooit heeft veroordeeld voor de dood van zijn kind, herkent hij nauwelijks meer. Op zoek naar wie hij is, ontmoet hij de Gier, een oude man uit het misdaadmilieu. Renée, een vrouw van negenentwintig, richt het woord tot haar zoontje. Toen ze vier was overleefde ze een herseninfarct, op haar negende ontdekte ze haar magische krachten. Nu, in 2035, is ze een steenrijke kunstenares. Haar werk verandert tal van mensenlevens, terwijl haar leven eenzaam is en wordt bedreigd. In 1985 is de grootvader van Renée, een politie-inspecteur, getuige van de laatste en bloedigste terreuraanval van De Bende. Vanaf de parkeerplaats voor de supermarkt ziet hij iets wat niemand anders opvalt. Dertig jaar later krijgt hij een laatste kans om zijn gelijk te halen.

Het fijnzinnige spiegelspel uit eerdere romans als Post Mortem krijgt navolging in Yucca, waarin personages uit eerdere romans en toneelstukken van Terrin elkaar ontmoeten.

Peter Terrin (Tielt, 1968) schrijft  theater, verhalen en romans. Voor De bewaker kreeg hij in 2010 de Literatuurprijs van de Europese Unie. Met Post Mortem won hij in 2012 de AKO Literatuurprijs en brak hij door bij het grote publiek.

ORG. Passa Porta Bookshop, Uitgeverij De Bezige Bij

Afspraak : Zondag 25 september van 11u. tot 12.30u. bij  Passa Porta Bookshop, A. Dansaertstraat 46, 1000 Brussel

vrije toegang
 
 
 

Oudere berichten

Meer berichten