SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

20/10/2016 - Zondvloed Mechelen : Ethisch beleggen is voor iedereen - boekpresentatie

Het traditionele spaarboekje levert niets meer op, en het ziet er niet naar uit dat dat in de toekomst gaat veranderen. Beleggen wordt steeds nadrukkelijker een interessant alternatief. Toch blijven er veel twijfels bestaan voor beginnende beleggers. Kun je al je geld immers niet zomaar verliezen? En wordt je geld niet stiekem voor ongewenste doeleinden gebruikt.
Ethisch beleggen is voor iedereen biedt duidelijke en concrete antwoorden, zowel voor de doorwinterde als de beginnende belegger. Het doet uit de doeken wat ethisch verantwoord en duurzaam beleggen inhoudt, en toont aan dat er voor iedereen mogelijkheden zijn.
Beleggen kan immers meer zijn dan blind winstbejag. Wie ethisch belegt, springt verstandig om met zijn geld en met de wereld, zonder daarbij aan winst in te boeten.

Over de auteurs

Dirk Coeckelbergh bezet(te) ettelijke directiefuncties in de bank- en verzekeringswereld, bij de investeringsmaatschappij Trividend en in de coöperatie NewB; hij was mede-initiatiefnemer van verschillende duurzame organisaties.

Siem de Ruijter is docent aan UC Leuven-Limburg en doceert al meer dan 10 jaar rond beleggen.

Staf Lavergne is al 25 jaar actief als bankier waarvan de laatste 20 jaar uitsluitend voor institutionele relaties.

Herwig Peeters is CEO van en auditor voor rekening van Forum Ethibel vzw.

Toegang: 3€ (terugbetaald bij aankoop van het boek)

Afspraak : Donderdag 20 oktober bij De Zondvloed, O.L.Vrouwstraat 70, Mechelen, 015 64 03 79

Oudere berichten

Meer berichten