SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

09/02/2017 - Zondvloed Mechelen : Masterclass moderne Japanse literatuur

Thema: Moderne Japanse Literatuur.

Spreker: Luk van Haute

Inschrijving: bestelling@dezondvloed.de Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots, u heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Kostprijs: 8 euro

Op voorhand inschrijven noodzakelijk. De inschrijving is pas definitief na� betaling.� 

In zijn lezing gaat Luk van Haute op verkenning door een weids en boeiend landschap. Aanvankelijk stond de Japanse literatuur onder grote invloed van de Chinese, maar midden negentiende eeuw ging het land gretig op zoek naar westerse kennis en dat had ook literaire gevolgen. Hoe gingen Japanse auteurs sindsdien om met die buitenlandse invloeden? En hoe Japans?? is hun werk gebleven in verschillende fases van modernisering en internationalisering? Is er wel sprake van �??�?�¢??typisch Japanse literatuur�??�?�¢???

Luk Van Haute laat zien hoe de beste schrijvers een combinatie weten te vormen van klassiek Chinese, moderne westerse en specifiek Japanse elementen, om zo tot heel eigen literair werk te komen.

Luk Van Haute (1963) studeerde Japanse literatuur aan de universiteit van Tokio en promoveerde op het vroege werk van Nobelprijswinnaar Kenzaburo. Naast� vertaalde hij onder meer Haruki Murakami, Yasunari Kawabata en Soseki Natsume.

In 2015 ontving hij de Filter Vertaalprijs voor de kortverhalenbundel Liefdesdood in Kamara

Afspraak : Donderdag 9 februari om 20u. bij De Zondvloed, O.L.Vrouwstraat 70, Mechelen, 015 64 03 79

Oudere berichten

Meer berichten