SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

10/02/2017 - Zondvloed Mechelen : Peter Verhelst in gesprek met cultuurjournaliste Liza Noteris

30 jaar dichterschap Peter Verhelst

Over leven, liefde en werk
Over Koor, de keuze uit gepubliceerd werk, aangevuld met ongepubliceerde gedichten, de bloemlezing die recent verscheen.

Peter Verhelst (1962), Vlaams dichter, romancier en regisseur. Zijn werk is in 14 talen vertaald. Hij won meerdere prijzen met zijn romans, jeugdwerk en gedichten. Nog in januari won hij zowel de publieksprijs als de juryprijs van de Herman de Coninckprijs 2016.

DE ZONDVLOED - Onze Lieve Vrouwestraat 70 - 2800 Mechelen
Graag bevestigen als u erbij wil zijn.

Meer info:

In 1987 debuteerde Peter Verhelst met de dichtbundel Obsidiaan. Nu, dertig jaar later, is hij een gevestigd dichter, en verschijnt er voor het eerst een bloemlezing uit zijn opzienbarende poëzie. In Koor kan de lezer zich laven aan deze bijzondere keuze door Verhelst zelf uit eerder gepubliceerd werk, aangevuld met een aantal ongepubliceerde gedichten, waarin de grote thema's als verdriet en liefde weer de bovenhand krijgen. Deze nieuwe context dwong Verhelst niet alleen tot een andere volgorde, maar vaak ook tot een herwerking van de gedichten zelf. Het is een koor geworden van 120 gedichten, die met elkaar een nieuwe samenzang aangaan.

inkom : 3 euro (dit bedrag krijgt u terug bij de aankoop van het boek)

Afspraak : Vrijdag 10 februari om 20u. bij De Zondvloed, O.L.Vrouwstraat 70, Mechelen, 015 64 03 79

Oudere berichten

Meer berichten