SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

12/09/2016 - Zondvloed mechelen : Tijdelijk consulaat van Broosistan

https://vimeo.com/170459712

Welkom in het tijdelijk Consulaat van Broosistan, een fictief land van nomaden dat ontsproten is aan de verbeelding van de Antwerpse kunstenaars Schellekens & Peleman. Hun verzonnen staat is een reactie op het heersende kortetermijndenken, dat zich uitstrekt over de vele hete hangijzers die de mensheid in het vuur heeft liggen. Overbevolking, racisme, klimaatverandering, vergrijzing: de hedendaagse naties staan voor grote uitdagingen. Schellekens & Peleman vertalen die feilloos naar hun eigen poëtische nomadenstaat. De oplossingen die ze aanreiken zijn evenwel een toonbeeld van kortetermijndenken. Dat paradoxale en die ironie zijn kenmerkend voor het werk van de heren.

Overigens: geen natie zonder hymne! Componist van dienst is Raymond van het Groenenwoud, terwijl
de Nederlandse dichter des Vaderlands en zanger Rick de Leeuw tekent voor de vertolking. Ook stadsdichter en ereconsul Peter Holvoet-Hanssen bekeert zich tot Broosistan. In het Consulaat kan u genieten van poëzie en muziek uit België, Nederland en Italië, speciaal geschreven en gecomponeerd voor het beloofde land van de toekomst, Broosistan.

Performance op 17 september 2016
13u30: Grote Markt, Mechelen16u30: Cultuurplein, Minderbroedersgang 5, Mechelen

Voordracht op 14 september 2016 door Peter Holvoet Hansen
kort na de middag, boekhandel De Zondvloed, O. L. Vrouwstraat 70, Mechelen

Voordracht op 17 september 2016 door Rick De Leeuw
kort na de middag, boekhandel De Zondvloed, O. L. Vrouwstraat 70, Mechelen


Het tijdelijk Consulaat van Broosistan kwam tot stand dankzij de gewaardeerde samenwerking met fotografen Walter Grimm en Dirk Kinot, Panache Media (event branding) en boekhandel De Zondvloed.
schellekens.peleman
www.broosistan.com

Oudere berichten

Meer berichten