SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

28/07/2017 De herder en de garagist - Elvis Peeters

Uit de pen van Elvis Peeters vloeide de straffe monoloog "De herder en de garagist", geschreven voor Monty Kultuurfaktorij. U treft de tekst nog tot 3 augustus op TAZ (Theater Aan Zee), gebracht door Tom Jansen of exclusief in druk bij uw Confituur-boekhandelaars voor een luttele 6 euro. Mooi naar inhoud, mooi naar vorm.

Wat betekenen overgave, vergeving en rituelen? In welke context helpt God en waar zit Hij in de weg? Dient de mens zich hoe dan ook zelf te redden? Is redden eigenlijk wel nodig?

God, nu is het aan U
Ik heb een heel leven
in U geloofd
Nu is het aan U
om in mij te geloven

Terwijl godsdiensten aan een heropstanding bezig lijken, staat in De herder en de garagist' een priester op een keerpunt in zijn geloof. Tijdens de nadagen van de aanslagen in Brussel vraagt hij zich af of hij moet kiezen voor God of voor de mens? En wat als die mens kiest voor een andere God?

Met de romans De ontelbarenWijDinsdag en Jacht bewees het duo Elvis Peeters dat ze als geen ander maatschappelijke ontwikkelingen weten te problematiseren. Met deze nieuwe toneelmonoloog is dat niet anders.

Exclusief bij uw Confituurboekhandel.

Prijs : 6 euro

 

 

 

19/05/2017 Herontdek Elsschot

Van alle Nederlandstalige schrijvers is Willem Elsschot (1882-1960) de allergrootste.

Zijn stijl is onovertroffen en de intensiteit van zijn werk heeft haar weerga niet. Keer op keer betoveren het mededogen en de milde spot waarmee hij zijn personages beschrijft.

Ook nieuwe generatie lezers hebben het recht om Elsschot te ontdekken. Daarom geeft Polis het volledige oeuvre van Elsschot uit in losse delen, als aantrekkelijk geprijsde en vormgegeven kwaliteitspaperbacks voorzien van nieuwe nawoorden.

Volgende titels werden nu reeds heruitgegeven (in het najaar volgen er nog meer) : 

klik op de titel voor een mooie reportage

Verkrijgbaar bij uw Confituurboekhandel !

 

 

01/04/2017 Confituurboekhandels lanceren exclusief essay van Johan Braeckman - Er was eens

Johan Braeckman schreef voor Confituur een uniek essay over de mens als verhalend wezen, een eigenschap die onlosmakelijk met onze natuur verbonden lijkt : Er was eens - over de mens als vertellende aap.

We kunnen ons de mensheid niet voorstellen zonder haar verhalend vermogen”, betoogt Braeckman. “Succesvolle verhalen, die over de eeuwen en taalbarrie`res heen een groot publiek bereiken, gaan niet over om het even wat. Er komen opvallend vaak ernstige en beangstigende problemen in voor. Wat mag daarvan de reden zijn? Waarom is moord, horror en ellende in fictie aantrekkelijker dan peis en vree? Wat leert ons dit gegeven over onszelf? Zoeken we troost en ontspanning in verhalen, of is er meer aan de hand?

Het essay wordt tijdens de maand april exclusief en in beperkte oplage te koop aangeboden bij de 25 Confituurboekhandels. April staat immers in het teken van de filosofie: over heel Belgie¨ en Nederland worden gespreksavonden, debatten en filosofische lezingen georganiseerd.

Johan Braeckman zal zijn essay verder toelichten tijdens een tournee langs verschillende Confituurboekhandels. Voor meer info en data verwijzen we u graag naar onze activiteiten pagina.

Prijs : 4,95 euro