SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

01/04/2017 Confituurboekhandels lanceren exclusief essay van Johan Braeckman - Er was eens

Johan Braeckman schreef voor Confituur een uniek essay over de mens als verhalend wezen, een eigenschap die onlosmakelijk met onze natuur verbonden lijkt : Er was eens - over de mens als vertellende aap.

We kunnen ons de mensheid niet voorstellen zonder haar verhalend vermogen”, betoogt Braeckman. “Succesvolle verhalen, die over de eeuwen en taalbarrie`res heen een groot publiek bereiken, gaan niet over om het even wat. Er komen opvallend vaak ernstige en beangstigende problemen in voor. Wat mag daarvan de reden zijn? Waarom is moord, horror en ellende in fictie aantrekkelijker dan peis en vree? Wat leert ons dit gegeven over onszelf? Zoeken we troost en ontspanning in verhalen, of is er meer aan de hand?

Het essay wordt tijdens de maand april exclusief en in beperkte oplage te koop aangeboden bij de 25 Confituurboekhandels. April staat immers in het teken van de filosofie: over heel Belgie¨ en Nederland worden gespreksavonden, debatten en filosofische lezingen georganiseerd.

Johan Braeckman zal zijn essay verder toelichten tijdens een tournee langs verschillende Confituurboekhandels. Voor meer info en data verwijzen we u graag naar onze activiteiten pagina.

Prijs : 4,95 euro